Korrektform steg 1

Tänkte beskriva hur en korrekt form ska se ut och arbetas fram.

Kyklop är en sådan häst som böjer på nacken bara du tar i tyglarna. Han är mycket nöjd med att gå där med överböjdnacke meen är det att arbeta hästen i form?? NEJ!

Hästen ska först och främst arbeta korrekt med bakbenen så att den arbetar med rygger rätt för att sedan kommer ner i korrekt form. Detta är en metod som fungerar på kyklop för att få UT hanns näsa och den fungerar på Ellie för att få NER hennes näsa.

Man ska rida så att hästen arbetar aktivt med bakbenen och höjer ryggen. Detta gör jag geneom att hålla aktiva bakben och att vara nogrann med att rida FRAMMÅT. Går hästen inte frammåt kan man inte heller få in bakbenen längre då de går för långsamt. Att ändra tempo hela tiden gör jag också för att behålla aktiviteten i bakbenen. Lite framåt- lite tillbaka, men det gäller att man hela tiden är noga med att det är bakbenen som driver och att inte frambenen går fortare utan kraften ska komma från bakbenen och in i handen. Det man fångar upp i handen ska inte vara stumt utan då du håller imot och ser till att hästen inte springer fortare och fortare när banbenen driver på kroppen ska man ha låga händer och hålla emot med stadig/lätt hand. Detta görs så kommer hästen att sänka sig nedåt då det är den enda väg den kan ta vägen utan att det är obehagligt och sedan kommer den att frivilligt välja den platsen då den är mest bekväm.

Anledningen till att man ska vara nogrann med att rida hästen PÅ BAKBENEN är att man inte ska överbelasta frambenen som redan belastas mycket utan sätta hästen mer på bakbenen dvs rida i uppförsbacke.



Snabba och djupa bakben bygger bakbensmuskler och rygg så att hästen sedan kan orka bära sig i korrekt form även med halsen. Notera uppförsbacken....

Hals formen kommer nästa gång.....

Puss Louise

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0