Tävlingsfix

Fixat allt inför tävlingen imorgon i stallet. Jag har ridit, jag rider ALLTID dan innan tävling för att han ska vara mjuk, igenomriden, och för att allt ska kännas bra innan tävlingsdagen. ´Jag har även duschat han, putsat allt och gjort iårdning allt. 
Jag duchade ju Kyklop och när jag då ställde in han i boxen efteråt så var han självklart tvungen att rulla sig. Nackdelen är att han står på torv vilket ser ut som jord = att hans VITA ben inte längre är vita :( Jag som jobbade såå hårt med att de skulle vara extra fina. :( Får försöka fixa det imorgon med potatismjöl. 

Nu är vi iallafall grymt taggade på tävling. Målet är att vara nöjd med kännslan. Då får han gärna gå lite lågt vilket han nog kommer att göra..... bara jag kan behölla kontakten jämt och att han behöller den fina bakbensaktivitet han har då hela tiden. 

Hoppas jag lyckas med detta..... önska mig lycka till :)



Puss  

I stallet brb

Är i stallet brb!!

Puss

Klar!!

Här kommer en snabb bild om hur det blev..... bättre bild kommer sen då min håruppsättning är FUL!



puss

Gissa vad jag gör!!



Puss

Lasta

Jag lastar och åker iväg med kyklop 1-2 dagar varje vecka, och då är det för mig viktigt att han reser säkert.
vi har en transport från Thule och våran har något som jag tycker är väldigt smart.....Säkerhetssprintar.


Den svarta saken till höger om dörren!
Detta är INTE vår transport men en liknande.

Men det är en väldigt bra uppfinning denna säkerhetsspärren. min förra foderhäst lyckades fastna med benet över frammbommen och om det hade funnits en säkerhetsspärr hade det varit mycket lättare att få loss han.

Jag har heller aldrig transportskydd. De sabbar mer än att hjälpa på kyklop då han tycker att det är obehagligt med så mycket på benen... men jag har alltid benlindor/benskydd och boots.

          +   


täcke har jag nästan alltid också... just för säkerheten och för att han inte ska bli nerkyld om det skulle dra inne i transporten.

Gör ni likadant??

Puss Louise


Överraskning!!

Jag ska och täävla på söndag :D :D :D

Såå grymt taggad och nu är det fixat. Blir en LA:3 i Högsby. Brukar ju inte vilja rida bara en klass men nu blir det såå. Vi tar en lite längre framridning och är nogranna med att det ska vara avslappnat och lugnt.

Det ska bli såå kul :D :D :D :D

den stora frågan nu..... vem följer med och fotar?? :P



Puss

Träningen

Hemma från träningen nu!
Den gick bääst. Det är såå roligt kan inte sluta le när jag rider Kyklop!

Tränade en del gallopp arbete. Förvänd gallopp, gallopp-halt, och skritt-gallopp.
Han gick jättebra så nu har jag en överraskning tills imorgon om det går att fixa ...... men berättar imorgon :P



Puss Louise

Mot Camilla

Mot Camillaträningen hörs sen :D

Puss

stallet

Idag blir det fullt upp i stallet. Jag ska rida, fixa allt, kanske hjälpa carro med ridningen och troligtvis hjälpa Sanny med Marcolio.

Blir fullt upp med tanke på vad klockan är.... neee åker nu...

Puss Louise

Idag

Sitter här i skolan nu och har precis skrivit ett jobbigt fysikprov. Känner mig så dä lagom trött i hela huvudet nu :P Blir att gå och fika lite innan spanskan som börjar om en timma.

Men idag har jag tänkt att rida ett mjukgörande dressyrpass och bara känna på Kyklop innan Camillaträningen imorgon. Köra slut på lite energi det vill säga.

DM blir det inget för mig iår då vi bara är 2 juniorer anmälda och det krävdes 5 för att det skulle bli en klass. :(
Lite sorgsigt men det är kanske bra. Då får vi en längre träningsperiod innan vi går ut och tävlar igen. Nästa tävling blir den 9 october istället. Uddens lokala div II tävling sista omgången. Får se om jag rider i laget då jag tävlar för udden, kanske blir så, vi får se.



Förra tävlingen resulterade i ett par blommor :D De första blommor jag någonsin vunnit (och de enda :P) Fick 69% den klassen. Duktig hääst <3

Puss Louise

Öga

har ni tänkt på det...... kyklops öga som syns på de två senaste bilderna är det öga som han inte har. Han har opererat bort vänsterögat och ser då inte på det.

Kan vara lite roligt att veta. :P



Den bilden blundar han på :P
Han har kvar ögonlocket även att ögat är borttaget så han har kvar blinkfunktionerna.

Puss Louise

Dagens

Idag red jag ett dressyrpass i ridhuset. Det var såå väldigt mycket vattenpölar i paddocken så det fick bli ridhuset.

Idag var kyklop löjligt pigg. Han bara blåste på och ville springa fortare hela tiden. Han arbetar på bra men med ett VÄLDIGT sug frammåt. Bakbenen är väldigt fina men det är lite jobbigt att han bara blåser på. Det är dock bra att han vill frammåt och har en vilja. Han tycker det är roligt iallafall :P



Puss

Dagens ridpass

Dagens ridpass blir lite senare ikväll även att det är studiedag då jag måste plugga fysik.

Carro ska även träna hoppning idag, troligen inne så jag får nog rida ute i paddoken. Blir ett dressyrpass. hoppas att han är lika dukitig som alla andra pass :D Love him <3



Ska även be någon att komma och ta kort, gärna i helgen då jag inte har några kort alls sen han blev såå duktig :D

Puss

Förlåt

förlåt att jag har varit lite off men sen jag kom hem har det varit hur mycket som hällst i skolan.

Men ridmässigt så går det frammåt. Hade det BÄSTA ridpasset någonsin hos Camilla i lördags. Kyklop gick kanon. Gjorde perfekta öppna, bra slutor och ansträngde sig verkligen. Det är såå kul, han blir bara bättre och bättre.

Hoppade även med Sanny och marcoolio häromdagen. Det gick kanon. Fick samma kännsla som i dressyren med ett jämt stöd i båda tyglarna, en vilja frammåt och en perfekt häst.
Hoppade 110 bana tillslut. Såååå duktig var han. 

puss Louise 

 


bilder













aa det var ngr bilder från Emma :)  tack!


//carolina

hemma

kom hem från tävlingen nu med ett leende på läpparna :)

i Ld (80) blev vi felfria,vilken runda asså ! :)

i Lc (90)  fick vi fyra fel (stopp på ettan) sen gick det bra rästen av rundan !

:D:D


//carolina

Ellie

Jag red Ellie idag ett tag. Hon är lite stel men hon är mer medgörlig än vad hon var i början. Det var ganska kul att rida henne med och både hon och Carro är taggade inför tävlingen på söndag. Då de ska starta sin första lokala hopptävling. Vi hoppas att det går bra :D



Det är tur att inte jag ska tävla :P

Puss Louise

Kyklop

Dagens ridpass på Kyklop idag gick bra. Red ute i paddocken så lite mer okoncentrerat än vad han är inne men han var mjuk och fin. Sååå himmla fin i vänstervarv lite mer att jobba med i höger.
Men det är skönt att veta att vi kan det. Ser fram emot passet imorgon! Det är sissta passet innan jag åker till Göteborg tills på Onsdag. Sedan ska jag vandra med skolan Torsdag-Fredag. I göteborg ska jag på Linnédagarna. Det är ett biologistependie. Så ska vara ute hela tiden...... dock ska det regna hela tiden. Sååå kul!! Det är tur att jag har en snygg rosa regnjacka.

Puss Louise


Dagens träning

Tränade idag för Camilla och det var den bääääästa träningen på läänge. Kände att allt satt. Skönt att komma till Camilla och hon hjälper till lite och fixar de detaljer som inte stämmer men att man i slutet på passet känner att detta fattar jag. Detta kan jag klara hemma. Detta var kul.

Såå roligt när han tar stöd och sänker sig när jag ber om det, och när jag länger tyglarna lite såå följer han med utåt och när jag släpper och klappar han med ena handen så stannar han med stödet och det är som det ska. Kännslan har inte varit bra på länge även om han såg snygg ut men nu är kännslan 100% och han kommer bli mycket starkare och det kommer bli mycket bättre. Dock är han grymt snygg nu med. fick komentaren "går han så fast i tävlingsform kommer han få 10:or på galloppen"

Fatta vad glad jag är!! Kommer leva länge på detta passet :D

Puss Louise



OBS gammal bild!!

Träning

Ska och träna för Camilla idag. Ska känna igenom allt och hjälpa mig såå jag blir säker på vad det är jag ska träna själv hemma eftersom kontakten bara är en kännsla. Den måste fastna så jag inte rider fel.

Tänkte bara göra en sak som jag tycker att alla ryttare borde kunna göra. Lista saker jag vill ändra på i min ridning.

1. Min sitts.
Jag har en tendens till att luta mig fööör långt bakåt och att få lite anksjärt.

Här ser man att jag lutar mig tillbaka liite långt. Ibland blir det mer och i travökningarna är det mycket mer.

2. Ha ett fast grepp om tyglarna och inte släppa efter hela tiden så de tilslut blir föör långa.



3. Slappna av mer i knäna så att jag inte spänner benen och på så sätt håller igen Hästen.
SLAPPNA AV ÄR VIKTIGT!!

Puss Louise

Stigbyglar

Alla har lite olika sortes stigbyglar färgade, säkerhet, klassiska ja det är bara att välja och vraka.
Själv tycker jag att klassiska stigläder är det absolut snyggaste och skönaste i ridväg. Då de är oftast så pass stora att man kan rida med dem även när det är kallt och man har större vinterskor.


Så ser mina ut fast med silvrig kant.

Dessa red jag även i häromdan och de var otroligt smarta. De är formade uppe i kanten så att man inte behöver leta efter stigbyglen och stiglädret behöver inte snurra sig.



Dock skulle jag ALDRIG kunna tänka mig att rida i ett par färgade i dressyren..... men det är grymt läckert i hoppningen ;)

Meeeen hur sööta var inte dessa?? skulle sååå kunna tänka mig dem!



Puss Louise

Skolan

Sitter i skolan och tittar ut igenom fönstret och ser att himlen är totalt KOLSVART! Nu är jag glad över att jag har tagit beslutet att Kyklop ska ha täcke på sig. Han har numera ett regntäcke på sig dygnet runt. Det har liite fleese men när det börjar bli ännu kallare ska han få det med mer fleese.

Kyklop är en sådan häst som fryser för ingenting. Man kan ta in han från hagen och han står och skakar av köld även när det inte är jättekallt. Så jag tar på han täcke tidigt för att han inte ska förbränna all sin energi för att han fryser utan när vi arbetar.



ett sådant här täcke har Kyklop. Det är ett regntäcke med lite mer fleese i.
Bild från Google.

Puss Louise

Dagens träning

Var och hämtade Kyklop hos Camilla idag och han har verkat ha det JÄTTEBRA! Camilla är jättekär i han och han verkar ha trivts.
Han är lite för liiten på så sätt att han har gått ned en massa så Camillas huvudmål har varit att hitta något han trivs med att äta och att få honom att ta ett jämt stöd i båda tyglarna. Detta är ett problem som hon förstod att jag har då hon själv satt upp på han då han har en tendens till att alltid se bra ut men känslan är inte lika ok.

Såå ska tillbaka på en till träning på torsdag så att jag lär mig hur det ska kännas då jag och Kyklop lär oss tillsammans.

Hans nya foderstat ser dock ut så här.

10 kg hö/dag

3,2 kg power up musli

3,2 kg lussern   

Puss Louise

Hemma!!

Jaha då var man hemma i kalla sverige igen nu då. Har haft det OTROLIGT bra och det var sååå roligt.

Men allt har ett slut och nu ska man tillbaka till vardagen igen. Så idag ska Kyklop hämtas hem, men först ska jag träna och höra med Camilla hur allt har gått. Sååå GRYMT ridsugen nu efter en veckas uppehåll. Dock lite halvt ledsen över att det just nu bara är jag som är anmäld till junior DM såå då blir det ju ingen klass. Såå nu uppmanas ALLA till att anmäla sig. 
Puss

RSS 2.0