köpt

nu har jag  och mamma precis varit och handlat på annas hästshop (igen!) :D
sen åkte vi till ellie och mockade eoch så,ska inte rida henne idag utan rider lektion imon och på torsdag :)


här är lite vad jag köpte..


PS: köpte inte hjälmen jag skrev om då den inte satt så bra och denna som jag köpte nu är myyyycket snyggare tycker jag! :D





      DOM RÖDA KÖPTE JAG :)





    DET RÖDA HÄR OCKSÅ :)


     ÄR DEN INTE SNYGG ELR VAD? :D


sen ett par vita linor fick vi på köpet av schabraket :)


känns som om vi köpte ngt mer men kommer inte ihåg.. xD



// carolina :D


svar

Clara  ([email protected]) om Jippi :D:
Hej! Bra blogg.
hur stor är Ellie ? :D





svar: ellie är 146-147 cm i manken :)


//carolina

hellu :)

hej alla!

nu är nog Louise antingen framme tror jag.. hon gick på flyget kl halv 8 om jag inte minns fel ;)

idag har jag varit i skolan och inte gjort ngt mäskvärdigt precis :P
det var tänkt att vi skukke åka till annas häst shop och köpa sadeln och det men jag vet inte hur mamma och pappa har tänkt ;)

jag ska också köpa för mina egna pengar denna här! :




sen kommer jag köpa en svart och sätta lite bling på den,och då komemr det se ut såhär ungefär..








aa,det ska jag köpa hade jag tänkt mig..

// carolina :D

Frågestund

Nu drar jag ju på semester såå jag tänkte att vi kan ha en frågestund med mig, Fråga vad ni vill.... häst eller privat.  såå håller Carro i uppdateringen..... Ses nästa tisdag :P
Ssakna mig inte föööör mycket!!


Louise

Vädret!

Imorgon

28 aug

Måndag

29 aug

Tisdag

30 aug

Onsdag

31 aug

Torsdag

01 sep

Fredagsep

Lördag

03 sep

Söndag

04 sep

Måndag

05 sep

Tisdag

06 sep

Onsdag

07 sep

Torsdag

08 sep

Fredag

09 sep

5%
sannolikhet för nederbörd

Imorgon

28 aug

5%
sannolikhet för nederbörd



Klart.se                    
Sunday 05:00 Fair 15° 0 mm
Sunday 06:00 Fair 15° 0 mm
Sunday 07:00 Fair 15° 0 mm
Sunday 08:00 Fair 16° 0 – 0.2 mm
Sunday 09:00 Fair 17° 0 – 0.2 mm
Sunday 10:00 Fair 17° 0 – 0.2 mm
Sunday 11:00 Fair 18° 0 mm
Sunday 12:00 Fair 19° 0 mm
Sunday 13:00 Fair 20° 0 mm
Sunday 14:00 Fair 21° 0 mm
Sunday 15:00 Fair 21° 0 mm
Sunday 16:00 Fair 20° 0 mm
Sunday 17:00 Fair 19° 0 – 0.1 mm
Sunday 18:00 Fair 18° 0 mm
Sunday 19:00 Fair 18° 0 mm
Sunday 20:00 Fair 17° 0 mm
Sunday 21:00 Partly cloudy 16° 0 mm
Sunday 22:00 Partly cloudy 16° 0 mm
Sunday 23:00 Fair 16° 0 mm
yr.no


Helt okej dag då hoppas vi :D

Puss Louise

Tävling

tagga inför tävlingen imorgon. Finalen i Annas hästsport cup. Hoppas på det bäästa efter att ha ridit ett väldigt bra förberedelse pass så nu är vi taggade till TUSEN!!!
Jag har första start kl 13:31 och andra 15:45 såå blir en sen dag.

Sedan ska Kyklop lämmnas hos Camilla som ska honom medans jag är i Cypern i en vecka. Och sen är det dags att ta bilen till Arlanda. Effektiv dag alltså.

Önska mig lycka till imorgon :D

   Såå snygga ska vi va.... dock är Kyklop lite smalare och jag har en ny håruppsättning. Men snygga ska vi va :D Hoppas på sol :P


Puss Louise


bästa hopp passet ever!

igår var det ju hoppträning,och det gick asa balla bra!! :D

hoppade flera oxrar på 1m,,(högsta jag har hoppat e 95 innan) och hon bara flög!

kändes sjukt bra!





HON ÄR BÄST I HELA VÄRLDEN! :D


// Carolina

Mys i skogen

Mös lite med min häst i skogen idag. Hittade en jättemysig gallopprunda i skogen. Det var gröna träd som avgav vägen som var gräsklädd och det var en ganska låg väg som bara inbjöd till gallopp :D

Jättemysigt och precis vad jag behövde för att orka med fredagen i skolan också.

ibörjan var Kyklop helt hopplös att rida ut på i början. Han gick bara och letade spöken och kunde helt plötsligt bara tvärvända och vägra röra sig frammåt. Detta har vi som tur är kommit över och nu är han jätterolig att rida ut på då hela han bara stuttsar av glädje och han bara vill mer och mer hela tiden.
Det är såå roligt roligt att rida han och jag kan inte sluta le det är såå kul :D

    <------ Sann glädje!!

Puss Louise


:)

hej alla. :)

igår red jag ellie,bara flumm.Jag var såå trött så jag orkade inte tänla på formen eller ngt ssånt så vi busade bara ;)




haha jag höll på att krocka med Lousie och ellie var jätte pigg så då börgade jag gap skratta :P :D

idag ska vi hoppträna för första gången! :D
hoppas det går bääst :)


har börgat en ny skola och jag går till runt halv fyra varge dag,kommer hem vid fyra,åker till stallet vid fem,och kommer hem vid nio.. så jag hinner just nu inte skriva så mycket på bloggen.. men det får ni stå ut med ;D


// carolina

Korrektform steg 1

Tänkte beskriva hur en korrekt form ska se ut och arbetas fram.

Kyklop är en sådan häst som böjer på nacken bara du tar i tyglarna. Han är mycket nöjd med att gå där med överböjdnacke meen är det att arbeta hästen i form?? NEJ!

Hästen ska först och främst arbeta korrekt med bakbenen så att den arbetar med rygger rätt för att sedan kommer ner i korrekt form. Detta är en metod som fungerar på kyklop för att få UT hanns näsa och den fungerar på Ellie för att få NER hennes näsa.

Man ska rida så att hästen arbetar aktivt med bakbenen och höjer ryggen. Detta gör jag geneom att hålla aktiva bakben och att vara nogrann med att rida FRAMMÅT. Går hästen inte frammåt kan man inte heller få in bakbenen längre då de går för långsamt. Att ändra tempo hela tiden gör jag också för att behålla aktiviteten i bakbenen. Lite framåt- lite tillbaka, men det gäller att man hela tiden är noga med att det är bakbenen som driver och att inte frambenen går fortare utan kraften ska komma från bakbenen och in i handen. Det man fångar upp i handen ska inte vara stumt utan då du håller imot och ser till att hästen inte springer fortare och fortare när banbenen driver på kroppen ska man ha låga händer och hålla emot med stadig/lätt hand. Detta görs så kommer hästen att sänka sig nedåt då det är den enda väg den kan ta vägen utan att det är obehagligt och sedan kommer den att frivilligt välja den platsen då den är mest bekväm.

Anledningen till att man ska vara nogrann med att rida hästen PÅ BAKBENEN är att man inte ska överbelasta frambenen som redan belastas mycket utan sätta hästen mer på bakbenen dvs rida i uppförsbacke.



Snabba och djupa bakben bygger bakbensmuskler och rygg så att hästen sedan kan orka bära sig i korrekt form även med halsen. Notera uppförsbacken....

Hals formen kommer nästa gång.....

Puss Louise

Dagens

Idag red jag i paddocken och det blev lite dressyr/markarbete.
Red först igenom han ordentligt. Han var mycket mer sammarbetsvillig idag och tyckte att det var roligt, så det var nog värmen igår som ställde till det.

tränade lite lösgjordhet och att rida i lägre form och att inte få han långsam i bakbenen i galloppen. Han är mycket bättre idag men vi får inte till övergången galopp-skritt ordentligt då han landar på frambenen istället för på bakbenen i övergången.....

Avslutade hela passet med att leka över två hinder som stod uppbyggda och vi red typ omhoppningssvängar och gasade en del..... allmänt kul bara :D



Ser ni vad glada både han och jag är...... ska kanske byta inriktning :P
Dock kanske liiiiite lågt men kul var det

Puss Louise

Camilla träningen

Tränade för Camilla idag. Körde på Vit outfit idag och Kyklop var supersnygg. När jag kom till stallet idag stod han och sov. Var inte alls lika pepp på att komma och hälsa som han brukar och man märkte att han var allmänt trött redan innan ridningen.

Träningen sen gick bra. Tränade mycket avslappnat, mjukgörande, även en del enkla byten som är det stora jobbet just nu.... blir de snyggare kan vi snart gå uppoch tävla Msv men de måste sitta och för det måste Kyklop bli starkare i kroppen först.
Idag var han dock inte den enklaste hästen att rida. Han såg snygg ut, gick i stadig form och var allmänt fin men kännslan var inte helt 100%. Jag tycker bättre om han när halva passet går KATASTROF för att sedan kännas kanon än när det som nu såg bra ut men kännslan var bara 80%. Såå jobbigt är det när man vet att han kan såå mycket bättre men att han inte anstränger sig sitt yttersta utan låter mig arbeta för han också. Jag få rida såå mycket mer än vad jag behöver och han arbetar för lite, även på de enklaste rörelserna. Detta ska vi försöka bli av med genom att rida i skogen lite innan tävlingen och sedan även variera ridpasset mer så att han inte tröttnar på att vara på banan utan får tillbaka den där.... "oj vad roligt" kännslan.

Har då inte bestämmt mig för hur jag för imogon... jag skulle vilja känna igenom han i dressyren imorgon med men om han är trött på den känns det taskigt utan det kanske blir dressyr på äng istället. Vi får se vad jag bestämmer mig för....

Puss Louise



Dagens ridpass

Idag red jag igenom Kyklop i ett lätt dressyrpass. Och han var mest sur hela passet. Dock får han hälldre vara sur och reagera än bara totallt onåddbar.

Flög i luften imellanåt. Men i slutet gick det bra. Bara man lyckats sitta kvar, så är det inga problem.

Nu taggar vi inför Camillaträningen imorgon :D

Puss Louise


ridbyxor

Den stora kuggfrågan kommer nu..... Hel skodda eller halvskodda ridbyxor??

Själv har jag ALLTID helskodda. Såå mycket skönare enligt mig.

Puss Louise

Första skoldan

Idagvar det första dan i skolan för oss. Jag har haft en relativt lugn dag och fick även precis veta att jag får sovmorgon till kl 13:10 imorgon.
Dock ska jag palla mig upp tidigt då jag ska skriva en uppsatts på onsdag då jag åker utomlands nästa vecka, och jag måste plugga lite inför den.

Idag ska jag rida ett lugnt pass på Kyklopen inför träningen imorgon.

Igår hoppade jag tillsammans med Emma, Pierre kom och var med och hjälpte till ett tag med. Kyklop var jätteduktig och hoppar fiint igenom hela kroppen. Ellie hade tappat en sko när vi kom upp till stallet så hon får vila till på tisdag då hovslagaren kommer. Vilken otur vi har haft med skor. Hoppas att det blir bättre snart.

puss Louise

Ps. tack såå jätte mycket för tipset på de fina bootsen. Precis sådana jag vill ha. Ska kollas upp!!


Hallelulia moment

Idag hade jag det bästa ridpass på länge. Det gick inte speciellt jätte bra. Men det var urmysigt.

Galloppade på äng och bara allmänt mös. Jättekul och kyklop ÄLSKAR DET.

Han bara driver till 100% och visar såå tydligt att han älskar det. När Carro red med Ellie först så bara stuttsar han bakom frustar och är allmänt irriterad. Bockar och har sig. Jätteirriterad på att Ellie fick vara först.... hahaha söötis.

Sorry att jag har varit liite off men jag har jobbat mycket och så har vår kamera gått sönder... vi väntar bara på att den nya ska komma.

Puss Louise


Mot la stable

Nu drar jag till stallet för ett dressyrpass i regnet på Kyklopen. Det är tur att det finns ridhus :P

Puss Louise

hellu :D

sorry för dååååligt liite inlägg från mig :/


igår red jag på banan med ellie,det gick bajs :P sen hoppade Louise upp för att  hon bara segade sig och ville inte alls jobba (hon testar) .Sen hoppade jag upp igen och då gick det bättre. :)

bjuder på en "bildbomb" på mig och kelly.. en klubbhoppning :)


sorry för att bilderna är snea men deet gick inet att fixa :o

  (60 cm,vi vann,minns den rundan sjuktbra)





  (hon var bäst,det gätte bra...)






 


(tills sista hindret då hon la i bromsen.. alla sa att det va synd och så,fast jag bara log! den rundan kändes fantastisk,en av mina bästa rundor med henne!)
 

//carolina :D

Idag

Idag fick Kyklop sig en ny sko på foten och vi hoppas att han slipper hovböld. nu blir det då till att hårdträna tills nästa helgs tävlingar. Kan slänga ihop ett snabb provisorisk schema över vad jag har tänkt med Kyklop tills nästa söndag.

Fredag:   Dressyr mjukgörande      
Lördag:    Skogen
Söndag:   Dressyr
Måndag:   Lätt markarbete/dressyr
Tisdag:    Dressyrträning för Camilla
Onsdag:   Dressyr
Torsdag:  Hoppning
Fredag:   VILA
Lördag:    Dressyr inför tävling
Söndag:   TÄVLING

Kan bli så att jag ändrar mig och ändrar lite nu i helgen innan Camilla träningen då det kan bli lite mycket för han nr han har vilat nu men jag har inte bestämmt mig än..... Kan bli så att jag ändrar och tar ett lugnare pass på söndagen och ett riktigt dressyrpass på måndagen istället.

Meddela gärna om ni vill träffas och hoppa med mig på torsdag!!

Puss Louise

hovis

Idag kommer hovslagaren och ska titta på Kyklops fötter. Så förhoppningsvis kan jag rida imorgon.

Jag måste ju sätta han i hårdträning för nästa helg är det finalen i Annas hästsport cup, och den ska jag vara med i hoppas jag.

Nästa söndag efter tävlingen ska jag även åka till Cypern så Kyklop ska lämmnas av hos Camilla som ska rida han tills jag kommer hem så han håller konditionen till DM som vi gärna vill vara med i.

Det händer väldigt mycket nu i början på hösten, som gör att jag inte kan rida. jag ska till cypern 28-5 september 11-15 september åker jag till Göteborg på ett stependie för havsforskning och den 16-17 september ska vi vandra med skolan så det innebär att jag inte kan rida från den 11-17 september och den 25 är det DM. Det är tur att min häst vilar sig i form.

Puss Louise

grupp vs privat

Tänkte skriva lite om skillnaden mellan att rida i grupp och att rida privat när man rider dressyr.

jag började rida privat för 3¨år sedan då jag skaffade foderhäst. Hade innan dess bara ridit i grupp och jag märkte stor skillnad på min ridning. Jag red mer aktivt, jag fick mer förståelse för hur det skulle kännas och allt blev allmänt bättre.

Fördelen med att rida privat är då att man ALLTID har tränarens ögon på bara dig. Tränaren ser då hur du placerar händerna, hur du reagerar spontant och hur du placerar fötterna när du ökar. Det kan vara småsaker som man bara gör ibland. Det räcker med att tränaren tittar just den gången när du pacerar A, då hästen spänner sig och det ser tränaren direkt och kan då hjälpa dig att motvärka senare spänningar i hästen.

Det är svårt för en tränare som undevisar i grupp att se ALLT som händer hos alla elever och chansen att man börjar åka häst istället för att rida känns större så risken för att man har tid med att utveckla en ovana är större än om man har någon som tjatar på dig DIREKT när du sänker blicken för mycket.

Anledningen till att jag trivs bäst med privat lektioner är nog att jag struntar i om Kajsas häst har svårt med galloppombyten, jag struntar i om Amandas häst står på bakbenen hälften av lektionen och jag bryr mig inte om lilla Hanna som inte får sin häst att gå fram i samma tempo som jag men att hon endå alltid är ivägen.

Detta kan låta egoinstiskt men det är ju endå JAG som vill lära mig mer, då är det väl endå MIG tränaren ska se hela tiden. Detta för att JAG ska bli bättre så att jag och MIN häst utvecklas mer. Detta anser JAG att jag är värd då det är JAG som betalar för MIN lektio så då är det väl JAG som ska bli bättre??

All cred till gruppridlärarna då det är svårt att hinna se allt men för att man ska ta det där lite senare steget upp och utvecklas ennu mer än vad man redan gör så anser jag att man bör överväga att rida privat.... Just för att ta ett steg tíll i utvecklingen för att bli en bättre ryttare.



Puss Louise

Ledsentjej_93

Jag tror jag bryter ihop. Jag kom och hämtade Kyklop i hagen idag, och då var Kyklop block halt!!

Då hade han trampat halt av sig en sko och vridigt den... sedan klivit på den igen och då tryckt in framkappan i hoven. Detta gjorde då fruktansvärt ont men kan även orsaka en hovböld!!

Kan det bli mer otur på hovfronten än vad jag har haft nu den senaste tiden. Detta betyder givetvis att jag inte kan rida fram tills tidigast torsdag. Då hovslagaren kommer då. Han får öppna upp och kolla om han har en hovböld då.

Det vi gjorde idag var då att dra av skon och sedan tvätta väldigt rent med grönsåpavatten. Gjorde det genom att ta varmvatten i en hink med såpa, sedan ställde jag Kyklops hov i hinken.
Tvättade rent hans hov med jodopax och satte sedan på ett jodopaxomslag. Detta ska få sitta på i två dar. Sedan ska vi hålla det rent och sedan hoppas vi på det bästa......

Puss en MYCKET ledsen Louise

Hemlig dröm

Jag har en lite hemlig dröm innom ridningen och det är att någon dag rida på en riktig fälttävlandsbana och gärna också tävla det.

Det känns såå otroligt befriande att galloppa över ett fält, och att hoppa hinder där det krävs att man till 100% litar på sin häst. Åååå vill såå gärna testa detta. Men skulle vara OTROLIGT nervös. Liite läskigt då det är såå otroligt många risker med det.....

Puss Louise



Frisyren nr 1

Här är en lätt beskrivning om hur man gör min favorit frisyr.

Steg 1.

Gör en låg hästsvans!


Steg 2.

Gör två flätor av tofsen!


Steg 3.

Snurra ihop dessa i en så rund boll du kan!


Steg 4.

Sätt gärna ett snyggt hårband runt eller spreja bara med hårsprej!


Så nu har du en snygghåruppsättning. Den sitter otroligt bra även utan hårsprej.... jag har testat :P

Puss Louise

Hemma

Kom hem nu så tänkte jag skulle visa hur man gör min favorit frisyr..... för hur man gör en dounat vet väl alla :P

Ska sedan till stallet, och rida hästen. Ett lätt pass innan Camilla imorgon blir det.

Puss Louise

Frisyr

Visar iallafall en förhandsvisning på den frisr som jag numera använder när jag tävlar. Det vill säga min nyaste frisyr.



Bättre och finare bild kommer * Fixade det bara lite snabbt *


Puss Louise

Sorry......

Men hår inlägget kommer upp imorgon då jag gick in i duschen och tror inte ni vill se bilderna då jag har blött hår.
Men det kommer imorgon. Prick kl 15 eller kl 17 beroende på när jag får sluta jobbet :P

Natti natti  Louise

Fix

Ska bara fixa lite men ni kan se fram emot ett fint inlägg om fina frisyrer att ha på dressyren :D

Puss Louise

gran prix

Var på aledal och kollade på gran prixen idag. Det var såå fiint. Det var en nationell klass och det var kul att se att även ryttare på den nivån kan rida fel, göra misstag och att hästarna inte går på räls perfekt som de gör i tex globen.

fick även en lycklig kännsla när en svart häst kom in. Satt och kollade, hästen såg glad ut, ryttaren var lycklig och det var så att jag bara kände i hela magen att detta ska jag snart också göra.

Nu ska jag till stallet.

Puss Louise

igår

igår red jag Ellie.. :D

ni som inte vet så vilade hon i förrgår,så igår var hon lite extra glad över att bli riden. :)
i slutet hoppade jag lite (endast typ 40-50cm 2 gr) hon var jäätte duktig!


bilden är från när Louise hoppade typ 3 skutt över en socker bit för ett tag sen :)




idag ska jag träna lite i skogen med uppförsbackar och så,bara för att få upp musklerna.

ska faktiskt bli lite skojj för att jag har inte varit ute i skogen med henne ngn gång innan!




haha sen måste jag berätta att jag nyss upptäckte ett skrämmande myggbett som är typ 5cm långt! :o (okej kanske 3cm men endå) :P



ha det bra!

/// carolina

Jobb

Idag har jag jobbat hela dagen så nu ska jag upp till stallet. Ska rida ut en mysig skritttur i skogen.
Det har både jag och Kyklop förtjänat tycker jag.

Tänkte även tipsa om två ursnygga frisyrer att ha på tävling senare om det finns intresse för detta......

Nu vet ni vad som händer ikväll....

Puss Louise

Dagens tävling

Idag var jag iväg och tävlade på öland på Aledals ridcenter.

dagen började väldigt tidigt och det var tur att jag var ute i god tid. Något som jag inte berättade igår var att Kyklop hade en halv tappsko när jag kom till stallet igår. På halva sidan av skon hade all söm ramlat av då han har klivit på skon. ringde då i panik till  hovslagaren så det slutade med att min hovslagare kom till tävlingsplatsen och slog i lite mer söm så att skon satt fast igen. Ganska stor förvådning bland funktionärerna när han kom och började sko kyklop........ IMPONERANDE att han kom kl 7 på hans dotters födelsedag. :D :D

På uppvärmningen kändes Kyklop bra. Han var lite stel med det ösregnade och det var typ 10 pers i ridhuset. Både folk som red och som ledde hästarna inför en senare klass under dagen.

Själva tävlingsritten gick bra..... Inridningen blev lite på dubbla spår men det var förväntat, den ökade traven blev typ spring och var så spänd du kan :P, Sen sabbade vi ryggningen HELT. Han backade snyggt men sedan gjorde han en sorts av capriole.... men en miss gör väl inget. :P

Däremot gjorde han ursnygga skänkelvikningar, Toppenbra skritt och bra gallopp så det vägde upp missarna så vi fick 60%. Dommaren låg riktigt lågt för dagen och 60% är bara godkänt men den som vann fick 66%, 2:an 64% och trean 62% Jag kom då på 4:de plats och jag är dunder nöjd :D :D


Det var min och Kyklops första LA:4, första regionala, och för en granprix dommare.

Vi är bääst!!


Puss Louise

Tävling

God morgon god morgon!!!!

nu drar jag på tävling, håll tummarna :P



Puss Louise

Mot Stallet

Nu drar vi till stallet.

Puss Louise

Fix ikväll

ikväll ska jag rida ett lungt mjuknande ridpass. Jag rider alltid dagen innan tävling för att vara säker på att Kyklop är mjuk i hela  kroppen, följsam och lagom pigg.
Sedan ska jag duscha honom och fläta svansen och sätta upp tofsar som jag ska knoppa imorgonbitti. Jag knoppar alltid samma dag som tävlingen för att Kyklop ligger ner och sover...... vilket innebär spån i hela manen om den är knoppad.

Då vet ni vad jag ska göra ikväll :P

Puss Louise

Startlista

Startnr   Ryttare Häst Hästnr
(08:00) Louise JensenRK Udden KyklopFerro - CastroDetersJan-Åke Jensen 49
(08:07) Johanna IsacssonTorestorp Kristvalla Royal RoseRosario - Royal DanceSteve PfüllerBirgitta Johansson 70
(08:14) Sofie SvenssonÖlands RF PixarPrestige VDL - EpsonSofie Larsson & Marcus LarssonSofie Svensson & Marcus Larsson 58
(08:21) Sara Rosén AnderssonWiad RSF AmarilloAmiral - UrbinoJanOve LundbergSara Rosén Andersson & Eva Andersson 2
(08:28) Marie SörmvallÖlands RF DatcelliDonnerhall - Pik BubeSiegfried KuhlsMarie Sörmvall 22
(08:35) Pia Asplund OhlssonKalmarbygdens FK Femme de MenageChapman - SilvanGun EricssonGun Ericsson 36
(08:42) Erica NilssonNybro Ridklubb Casstania (48)Epson - Good FutureCamilla Lindström HöglundCamilla Lindström Höglund 16
(08:49) Pia RydbergÖlands RF SanssouciFontain Bleau - Barsoi xxMechthild ScharpekantPia Rydberg 72
(08:56) Ann-Sofie NilssonRK Udden BarcilonetteMidt-West Ibi-Light - IndusNina LundahlAnn-Sofie Nilsson 6


Start kl 08:00 --> Framme på Aledal kl 06:30 --> åka från stallet kl 05:30 --> vara i stallet kl 04:30 --> Åka hemmifrån kl 04:00
04:00 det är föööör tidigt. Meeen vi hoppas på det bäästa endå :S

puss Louise

jobbat

Just hemma efter att ha jobbat cirka 20 timmar på två dar. Helt slut kan jag medela att jag är. Ska vila två timmar nu sen blir det stallet då Carro ska träna och jag ska rida och fixa inför tävlingen imorgon.

Puss Louise

annas hästshop :)

ungefär halv 1 ska jag och pappa åka med ellie till annas hästshop och prova sadlar! :)
igår red Louise ellie i börgan för att hon inte skulle vara så stel och så. Det gick jätte bra!
Sen red jag henne och det var det bästa ridpasset hittills!
På torsdag ska jag dressyr träna för anna-lena (eftersomn jag kanske ska tävla en Lc den 20e)

Gillar dressyr mer och mer för varge gång jag rider henne! :D



bilder!:)





Trött sa hon :)<3




Puss <3


// carolina

Jobbet

Nu åker jag till jobbet. Men är tvungen att visa en bild på Elli. Hon var såå duktig igår!



Puss Louise

Dagens ridpass

Idag började jag med att rida Kyklop. Han uppförde sig jättebra, och försökte, var mjuk och var jätteduktig.
tränade mycket på medellinjen men det som inte fungerade var slutan i höger varv. hoppas att Camilla ska hjälpa oss att få koll på allt imorgon. Det är sista träningen innan tävlingen på fredag. :D

Red sedan Elli efteråt. hon uppförde sig bra och jag tror att hon och jag börjar hitta varandra mer och mer då jag red henne en stund igår med.
Red MYCKET mjukgörande på hénne så hon ska bli mjuk i hela kroppen då hon nu är lite spänd och lutar huvudet på sned istället för att ställa igenom i ganaschen.
Red även lite förvänd gallopp och det klarade hon. Märke dock att hon tyckte att det var jobbigt för att hon ville gärna byta men det gick bra.
Det stod även två sockerbitar på banan som vi skuttade över och hon hoppade av minst ett galloppsprång tidigt i början och var jätteglad över att hoppa. Det var nog ett tag sen sisst. Det klarade vi även av gallant med sen.

Hoppas på att även kunna starta Elli något innan mitt ponnyår har tagit slut. :D

Carro hoppade även upp i slutet av ridpasset och kände på henne. Så hon vet hur det ska kännas när hon är igenomriden.

Carro tog en massa kort men igen av dem gör henne rättvis då de är tagna i fel stud allihoppa så det är när hon har ett ben i marken eller är i luften = INGET SNYGGT!!

Bjuder därför på en bild på Kyklop i sin nya grimma. Jättesnygg blev han. Ska även ha rosa hos Camilla imorgon. Kommer bli KANON!



Puss Louise

Dagens shopping

Idag inhandlade jag mig :


Kyllera, rosa/glittrig grimma, brun remontnosrämm, vitt dressyrshabrak med silver kant att ha på fredag och ett rosa/rött dressyrspö.


Carro köpte



Svart hoppshabrak, rosa/blått fleesetäcke, röd grimma, rött regntäcke och ett 10,5 cm tredelat eggbett.


//Louise

Kyklis bebis

Var och kollade på Kyklops bebis idag. Han är en 4åring som tävlar i 1 m hoppning vilket är det högsta han får men de hoppas på att han ska tävla falsterbo nästa år.

Han var lugn och avslappnad hela tiden, och var väldigt trevlig att se på. Det märks vem som är hanns pappa :P





Amarone!

Puss Louise


Hemma...... åker

Nu är vi hemma igen efter dagens utflykt. Vi åkte till börjes i tingsryd (besviken), besökte Kyklops bebis som var 4 år och jätte snygg (såg typ ut som Kyklop, bilder kommer), hööks i Kalmar och sedan Annas hästsport. Jag hittade lite saker som jag är grymt nöjd över sedan även ett nödvändigt köp men jag blev inte så nöjd.

Jag har bilder på ALLT då jag är typ kär i vår nya kamera. Men nu ska vi till stallet och prova lite och rida, så alla detaljer kommer ut i kväll.

Puss Louise


Morgondagen

imorgon ska vi åka till Tingsryd. Där ska vi besöka börjes :D



i Tingsryd ska vi även kanske besöka Kyklops bebis. Han är en 4årig hingst som mest ska tävla hoppning. Han har visats en del hingstvisningar och de med bra resultat.
Hoppas på att kunna träffa den snygga hingsten imorgon och om det blir så kommer det självklart upp bilder.

puss Louise

ny kamera :D!

idag tog mamma och pappa beslutet om att köpa en ny kamera ! :D

igår skulle mamma ta kort på mig och ellie men när hon startade kameran bara la den av och allt blev svart.. :/

ingen av oss har lyckats laga den och den har lite mer prob. så nu har vi köpt en ny :)


så här ser den ut ungefär,haha rosa och allt :D






idag när jag red gick det inte så bra i börgan. Hon var stel och lite stretig.
Men sen bytta jag och Louise hästar så att Louise kunde mjuka upp henne lite mer och så.
sen bytte vi tillbaka och då  gick det myyycket bättre.

ikväll ska vi åta tillbaka till stallet och fodra :)

ska också försöka ta iaf  lite bilder på Ellie också så ni får se henne :)

/ Carolina :)

Tips på dressyrtävling

Tänkte ge lite tips om ni någon gång ska ut på dressyrtävling.

1. Är det dressyrstaket...... dvs


Så bör man INTE hoppa över detta. Det är inte bra, dommaren blir INTE glad och man riskerar att bli diskvalificerad.

2. Man bör kunna banan.
Detta är ingen trevling kännsla att få på banan och även här kan man riskera att bli diskvalificerad!

3. Även att du är nervös så glöm för all del INTE hästen hemma!!

Detta är inte en godkänd häst att ta med sig in på banan, och den går INTE att knoppa så att den blir godkänd.

Det är också ganska pinsamt att komma in på denna så det rekomenderas INTE



Klarar man detta så har man chansen att rida på godkänt resultat. Men det är inget som garanteras.

Puss Louise


Jobb

Jag tror att jag jobbar ihjäl mig...... jobbade kl 07:00 till 20:00 idag med en paus på 2 timmar i mitten. Hann då inte rida så det fick bli en vila idag.

Ska upp med Carro imorgon och då ska jag även rida Ellie så att hon mjuknar i kroppen ordentligt. Jag ska börja rida henne nu de närmaste dagarna och Carro avsluta så att jag hittar knappar och kan lära Carro en massa mer snabbt sen och så att Ellie blir riktigt mjuk då hon nu är lite stel.

Ska kolla på den nya Harry Potter filmen nu med hela familjen.

Puss Louise

snart stallet :)

kl 5 ska jag åka till stallet och rida lite lätt på ellie :)

hon kommer från tyskland och är därför van vid att bli riden varge dag,hon mår jätte bra av det.Om man inte gör det kan hon lätt bli lite stissig och försiktig.
därför ska vi försöka göra så att man rider 3 dagar,sen rider ut,sen rider 3 dagar,sen rider ut osv.
så har förra ägarna gjort och det funkar jätte bra.
när hon var ny hos förra ägarna,var hon väldigt rädd och försiktig för att tyskarna bara hade ridit på banan,alltså alldrig i skogen.
men det är inga problem nu ;)
¨
kameran hänger såklart med och jag hoppas det kan bli ngr bilder iaf :)

som sagt,jag är verkligen förtjust i denna lilla pärla ! :D


// carolina

dagens ridpass

Idag gick ridpasset MYCKET bättre. Jag red mykcet bättre, han sammarbetade mer och allt klickade bättre.

Red ute i den ny harvade paddocken och jag hade musik i öronen så jag kunde verkligen koncentrera mig.

Red lösgörande så att jag skulle få igenom han ordentligt. Gick inte redigt med denn förvända slutan men den funkade i slutet.
Tränade även en massa gallopp på medellinjen så att den blir avslappnad på tävlingen nästa helg.
Har jag sagt att jag ska tävla nästa helg??
Det ska jag. På aledals dressyrtävling på Öland. Ska starta LA:4! Det blir våran första LA:4 och dommaren som ska dömma dömmer även gran prixen som går på söndag. :O :O :O

Kan även meddela att jag ska starta hela tävlingen. Jag har startnummer 1 i klassen och på hela tävlingen. NERVÖST.

Puss Louise


aaah! :D

vill bara säga..



jag älskar mina föräldrar! :D



när jag satt där,deppad som jag var.. haha ;D
kommer dom och säger att det är ändrade planer och att vi ska åka och hämta henne!! :D:D
vi åkte först och hämtade den nytvättade transporten,sen åkte vi mot ellie :)
när vi kom dit så stog ägarna med henne,och hon var verkligen fin. (y) mamma och pappa snackade med dom och jag höll ellie.  HON ÄR VERKLIGEN GALEN I GRÄS...

vi åkte hem till bätteropp med henne och sen provade vi lite sadlar,och andra saker.


verkligen världens bästa dag everr!



5/8-2011,världens bäste dag!



ÄLSKAR MIN FAMILJ!


(måste också säja att jag ångrar ALLTING jag skrev i förra inlägget!)



///carolina!:D:D:D:D

Hej

Kan bara meddela att Carro är liite efter i svängarna och blir sur FORT! För nu sitter de i bilen för att hämta hem Ellie som planerat.



Puss Louise

.

hej.

här sitter jag i soffan,lite lätt deppad.

jag villinte göra ngt!

jag tänker alldrig mer mocka åt Louise,alldrig mer bygga hinder åt Louise,alldrig mer hämta sadeln,mocka transporten,hämta vatten,sitta och kolla på när Louise rider sin dröm häst,ta massa skit från Louise,alldrig mer!
Nu tänker jag alldrig mer göra ngt för ngn!

jag är trött på att följa med kompisar och kolla på när dom rider,trött på att ge kompisar lektioner,trött på att bygga upp banor till kompisar och sen kolla på när dom får hoppa,trött på att gå berivd medans dom rider ut i skogen,trött på att komma hem och vara helt slut för att jag har hjälpt ngn annan med att mocka,trött på att komma hem och gråta mig till söms för att jag inte har ngn häst,men dom har!

jag var bättre än hälften av mina vänner när dom fick en häst,men endå så envisas jag med att följa med dom bara för att jag älskar hästar så grymt mycket.


ja,jag erkänner,när min kompis fick en häst men inte jag blev jag ledsen,och avensjuk.
jag ville inte prata med henne på flera veckor och jag ville bara vara själv.


nu är det slut med det!!

ha det bra // cariolina

ledsen.

hejj.
idag skulle mamma ha väckt mig kl 9,fast det glömde hon så att jag vaknade halv 11..
aa,jag tror inte att vi ska hämta elli idag,utan det blir nog på söndag då Louise jobbar :/

JAG BLIR SÅ TRÖTT PÅ DET HÄR!


pappa har betalat elli,men han har ingen lust att hämta henne! :/
jag tänker,som det ser ut just nu,bara sitta inne hela dagen.
jag har ingen lust att göra ngt för att alla bara säger saker,och sen blir det inte av!
jag har också känslor,även ifall dom inte tror det!!

jag tar nog en blogg paus nu,då jag tycker att det bara är tråkigt allting!
min vanliga otur! :/


// carolina

Lite Off

Både jag och carro har varit lite off idag. Detta på grund över att vi har varit på kolmården!!

Lite ohästiga bilder dyker upp om ni vill..... (dock även om ni inte vill :P)

Puss Louise


Gårdagens ridpass

Jag tänker inte kommentera gårdagens ridpass.....
Jag var okonsentrerad = han uttnyttjade det och var sämre än någonsin. Gick inte ens att galloppera med alla fötterna när jag försökte korta den mer än vad han ville. Att han hade huvudet rakt upp har ju inte med saken att göra.

Jag blir såå trött på han när han blir loj.... arg går det att jobba med men när han ignorerar mig såå fungerar INGENTING!!

Louise

Stallet

Nu ska vi bege oss till stallet och tvätta transporten och rida Kyklopen. Eller jag ska rida och Carro ska mocka. :P

Ska ta på mig en bikini också så jag får snygg bränna.

kan bara medela att jag är typ lätt hyper...... blir nog så när man går upp kl halv 6 :P



Mår typ såhär. Kan visa en massa flummbilder sen.

Puss puss Louise

hellu

dagen har varit ganska bra hitills  (stav ? :P) jag vaknade vi 9 och låg och slöade i sängen :)
sen nu när jag har gått upp har vi kollat på film (toy story 3 ) XD och nu vat jag inte riktigt vad vi ska göra då mamma är i kalmar och pappa är ute och gör ngt?

imorgon kommer det kanske inte bli ngt inlägg för då ska vi till kolmården,to bad for you!
hoppas ni får en toppen dag!

// Carolina :)



God morgon, god morgon

Goood morgon!!
Jag vaknade halv 5 av mig själv idag :O Kan bara tilllägga att jag vanligtvis är sjukt morgontrött men inte idag inte. Sitter nu vid köksbordet, tittar ut genom fönstret och ser att det kommer bli en underbar dag, meeen jag ska jobba.

Det blev dock inte att vi städade transporten igår såå det kanske görs idag istället. Bättra på bännan samtidigt som Carro slavar låter ju inte helt fel. :P

Kom på att jag visst har glömt berätta hur träningen gick igår. :O
Den gick bra. Dock var han lite stel i kroppen så typ hela passet gick ut på att han skulle höja ryggen, sänka nacken och böja på bakbenen. Kyklop har så grymt fin bakbensrörelse men han är lite lat..... är han inte tvungen att ¨röra sig rätt så anstränger han sig inte i onödan. Onödan för han innebär innan jag har sagt till 200 gånger att det är så man ska göra och ligger på och tjatar typ hela tiden. Sen när det väl klickar.... att jag visst menar att han ska stoppa in bakbenen gör han det perfekt. När detta inträffar går han samtidigt i JÄTTEFIN form då det är typ omöjligt att gå bakomlod om bakbenen är rätt placerade.

Kom sedan också på att vi inte kan gå rakt på medellinjen i form i galloppen. Det gör att gallop-halt-hälsning blir ganska jätte svårt. Men är han väl bra från början kommer det också gå bra.


Carro tog lite bilder igår med men denna gång har man tur om man ser att det är en häst på bilderna...... ännumer tur har man på den enda bilden där man ser både mig och Kyklop ser om han går i form över huvudtaget...... kvaliten är inte fööör bra det vill säga.
Så några bilder från detta ridpass får ni inte se. :P

Puss Louise

Jippi :D

kan nu berätta att pappa ringde veterinären idag,och han sa att hon inte var halt:D
asså bara så alla vet,skrev jag ett jätte inlagg nyss.. Men det dog :@!

så att nu ska vi ha henne,på fredag! :D
som vi tror hade hon nog gått omkull i hagen och blivit halt,men nu är det bra.



Hon heter Eileen och kallas för Elli <3
Elli är ett sto född 1997 och hon har tävlat MSV hopp och dressyr.
Dressyr är nog hennes starkaste sida,men hon är grym på att hoppa med ! :)
hon är fux skimmel elr vad det hette,och hon är absolut världens finaste ponny!



<----Bild


idaag har vi hämtat Johanna (min syrra) från sitt läger som hon har varit på.
på vägen hem åkte vi till karlssons ( XD ) och där köpte jag ett flug täcke :D

aa,är det ngt ni undrar över,bara fråga :)
¨
nu ikväll ska jag följa med till stallet och tvätta transporten :D

// en överlycklig Carolina! :D <33

Badat

Nyss hemkommen efter att ha varit och badat med Molle (våran hund).
Vi har då turen med att ha havet precis nedanför vårat hus så jag tog med molle på en badtur. han verkligen ÄLSKAR att bada och när jag tog av han kopplet kunde han knappt sitta still, och när jag sa varsågod bara stuttsade han ner i vattnet.

Själv nöjde jag mig dock med att bara bada fötterna då jag är en extrem badkruka. På något sätt blev jag endå lika blöt som hunden då han envisat alltid ska skaka av sig vattnet så nära mig som möjligt.

När det väl blev dags att gå upp råkade han på något magiskt sätt komma ner i vattnet yttligare två gånger till..... dock kan jag inte bli arg på han. Han älskar att bada och nör man är 12 år och hund ska man väl bara göra sådant man älskar?!

Nu intar jag min plats i hängmattan med soptyfi som sällskap då alla andra är i Målilla och hämtar hem min storasyster som har varit på läger.

Bilder får vi ta en massa en annan gång då de har med sig kameran. Men jag är bara glad över att det har blivit sommar :D



Puss Louise
(inte teknisk nog till att vända på bilden så ni får vända på huvudet :P)

Dagen

Sorry för att jag har varit lite off idag men det har varit sol och vi har spenderat dagen på öland.

Dagens ridpass gick bra. Blev ett dressyrpass inför träningen imorgon. Allt känndes bra... lite tjafs blev det, men det var ganska lätt fixat. tränade öppna och sluta på medellinjen, och samlad förvänd gallop. dock märkte jag att jag behöver träna gallopp-halt, ryggning och bakdelsvändning betydligt mer tills nästa tävling då de inte sitter som de ska. Hoppas även på att Kyklops rumpa ska biffa till sig lite så att han orkar sätta under sig mer.  

Putsade även sadlen idag... funderar på att åka upp tidigare imorgon i solen och tvätta transporten och hästen då jag hatar när det är skitigt.
blir kanske så om jag får med mig carro. Dock klarade ponnyn inte besiktningen helt. Ska prata mer med vetrinären om vad det är annars blir det att fortsätta leta..... så då hjälper hon nog inte mig med att tvätta transporten :P

Köpte mig en sådan här tröja idag, ska nog ha den med ett mörkblått/rött shabrak och röda benlindor. Jättesnyggt!!



Puss Louise

lite olika

ni som undrar hur det går med hästen så kan jag just nu meddela att det inte går så bra .. :/
det är så att hon blev halt i hagen ett tag sen,och nu har det läkt (tror jag) och när dom vet. besiktade henne (om jag inte hörde fel) så hade hon liiite pålagringar i höger fram elr ngt :/

får se hur det går,då jag verkligen gillar henne ...

slänger in en mystisk liten bild på henne ;)




jag hör av mig när jagg fått veta mer..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                                                              Idag.

idag har nästann hela fam. varit på ölad och gått o kollat lite där,vilket var ganska skojj ;) nu har Louise åkt till stallet och jag följde inte med idag.Igår var jag,mamma,pappa och vilgot i stallet och mockade,eller igentligen bara jag,för att mamma och pappa snackade med anna-lena hela tiden :))ganska lyckad dag den också.

aja ha det gutt!

// Carolina :D


RSS 2.0